PEE Vila-Seca
    home qui som? avís legal contactar mapa web
Ajuntament Vila-Seca Generalitat de Catalunya
 
identifica't
usuari:
contrasenya:
Recordar
Diumenge, 19 de setembre de 2021 | Actualitzat 12-12-2019

Inici > Repositori de documentació  >  Any Candel al Camp de Tarragona

 
Any Candel al Camp de Tarragona
03-10-2014 12:50  |  Valoració:
Categoria: Repositori de documentació  >  PEE en general  >  Altres PEE
Autor: Departament d'Ensenyament
Any: 2014
Editorial:
Lloc:
Document/s relacionat/s:   
Any Candel al Camp de Tarragona: 50è aniversari de la publicació de "Els altres catalans".
Mesos d'octubre a desembre 2014


Aprofitant la commemoració de l’Any Candel en el 50è aniversari de la publicació d’Els altres catalans, la Generalitat de Catalunya ha impulsat diverses activitats a través dels departaments de Benestar Social i Família i de Cultura, mitjançant el programa Llegiu i parleu de la Direcció General de Política Lingüística. Tenint en compte la vigència dels plantejaments d’aquest autor, especialment pel que fa a la cohesió social, el Ple pel Català al Camp de Tarragona vol aprofitar aquesta oportunitat per mostrar (a través de la difusió del personatge i la seva obra) com la llengua és el principal instrument d’integració en la cultura catalana, i això des de dos punts de vista: la reflexió al voltant del fet migratori en general i en relació amb el territori concret del Camp de Tarragona.

Així, institucions i entitats del Camp com ara Càritas, el Departament de Cultura, el Consorci per a la Normalització Lingüística i Òmnium Cultural impulsen una sèrie d’activitats, que també comparteixen les biblioteques públiques, escoles d’adults, etc. El dimarts 7 d’octubre es farà la presentació d’aquestes activitats amb un acte als Serveis Territorials de Cultura a les 19 h, que comptarà amb una conferència a càrrec del director de Càritas Diocesana de Tarragona, Francesc Roig, sobre el treball fet al Camp de Tarragona per a la integració de persones immigrants, tant des del punt de vista social com lingüístic i que porta per títol La llengua: passaport cap a la integració.

Una de les activitats més destacades i que es desenvoluparà en més llocs són els clubs de lectura, tant d’Els altres catalans com de la Petita història de Paco Candel. Com a complement d’aquests clubs de lectura i obertes al públic general, es preveuen una sèrie de conferències, amb el suport de la Fundació Paco Candel, tant a Tarragona (Genís Sinca i Patrícia Gabancho) com a Reus (Patrícia Gabancho), de la mateixa manera que l’exposició “Com som els catalans?”. Altres activitats previstes són presentacions de llibres, rutes urbanes o espais de creació com els laboratoris de lletres i imatges sobre la multiculturalitat.

 

 

P.E.E. de VILA-SECA: iniciativa educativa compartida entre el
Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Vila-seca

Copyright © 2021 Ajuntament de Vila-seca  |  Desenvolupat per La Tecla