PEE Vila-Seca
    home qui som? avís legal contactar mapa web
Ajuntament Vila-Seca Generalitat de Catalunya
 
identifica't
usuari:
contrasenya:
Recordar
Dissabte, 30 de maig de 2020 | Actualitzat 12-12-2019

Inici > Repositori de documentació  >  Biblioteca Digital Mundial

 
Biblioteca Digital Mundial
09-12-2011 13:55  |  Valoració:
Categoria: Repositori de documentació  >  PEE en general  >  Altres PEE
Autor: UNESCO
Any: 2011
Editorial:
Lloc:
La “Word Digital Library” o Biblioteca Digital Mundial és un projecte impulsat per la UNESCO i trenta-dues institucions més. Conté mapes, fotografies, enregistraments i pel·lícules de tots els temps. S’ha facilitat el seu ús oferint explicacions en set idiomes.

Abdelaziz Abid com a coordinador del projecte explicà que entre els documents antics hi podem trobar els primers mapes d’Amèrica dibuixats per Diego Gutiérrez per al rei d’Espanya, l’any 1562, un document japonès publicat l’any 764, considerat el primer text imprès de la història, treballs de científics àrabs que desvetllen els misteris de l’àlgebra, la Bíblia de Guttenberg, la declaració d’Independència dels Estats Units i així fins a mil dos-cents documents, amb els quals compta actualment i que aniran augmentant amb el temps, ja que la biblioteca està pensada per rebre un nombre il·limitat d’aportacions.

El web permet una cerca per èpoques, zones geogràfiques, tipus de documents i institució. Està especialment destinada als investigadors, mestres i alumnes als quals ofereix molt més que un arxiu històric, posant a la seva disposició documents de gran valor, fins ara inaccessibles per al gran públic.

www.wdl.org

 

 

P.E.E. de VILA-SECA: iniciativa educativa compartida entre el
Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Vila-seca

Copyright © 2020 Ajuntament de Vila-seca  |  Desenvolupat per La Tecla