PEE Vila-Seca
    home qui som? avís legal contactar mapa web
Ajuntament Vila-Seca Generalitat de Catalunya
 
identifica't
usuari:
contrasenya:
Recordar
Dimecres, 17 de juliol de 2019 | Actualitzat 26-04-2019

Inici > Notícies  >  Celebració del Dia Mundial de la Poesia

 
Celebració del Dia Mundial de la Poesia
23-03-2018  |  Font:  Xarxa intercentres
El Dia Mundial de la Poesia a Vila-seca compta amb una activitat molt tradicional per a nosaltres, com és l’actuació a la Residència Vila-seca. Aquest dia representants de totes les escoles i els instituts de Vila-seca actuen per als avis, compartint poesies i música. Aquest any la celebració ha estat dedicada a l’obra de les poetesses.

Vam poder escoltar molts poemes:
"Contes" de Maria Dolors Pellicer, "Cuca de llum" de Mercè Rodoreda, "Podries" de Joana Raspall, "Ventall" de Núria Freixa, "El peix i l’oreneta" de Joana Raspall, "La cançó del poeta" de Joana Raspall, "Adolescents" de Joana Raspall, "Consells per a la dona forta" de Gioconda Belli, "I si calla la mar" de Fe Ferré i "La poesia de Marc" Granell proposta de la Institució de les Lletres Catalanes, 2018, tancà aquesta primera part.

I els rapsodes van ser:
Ariana Gómez i Pol Jornet (Escola Sant Bernat), Miguel Morillo i Ona Ortega (Escola La Canaleta), Denis Navarro i Nerea Fernández (Escola Miramar), Emily Morulanda i Hania Bensitouah (Escola Cal·lípolis), Àngela Majarón i Alba Campos (Escola Torroja), Lucía Gabarrón i Núria Sintes (Escola La Plana), Judith Moreno i Pau Martínez (violí) (Escola Mestral), Youssef Ech Chetouki (Aula 15), Arnau Alba i Laura Vidilla (flauta travessera) (Institut Ramon Barbat), Wissam Boukhana i Aminata Ndoye (Institut Vila-seca.

En un segon bloc vam comptar amb la participació de la Sra. Manuela Moya, regidora d’Ensenyament, el Sr. Josep Toquero, regidor de Relacions Ciutadanes i Dinamització Laboral, la Sra. Núria Rofes, Directora de l’Equip LIC del Departament d’Ensenyament i la Sra. Núria Llebaria, directora de la Biblioteca pública.

La participació dels residents va anar a càrrec de la Sra. Montserrat Carraté que recordà un poema après en la seva joventut i la Sra. M. Àngels Bonafé que llegí un poema de creació pròpia. Va ser en Jhon Jairo González que de manera espontània i amb molta passió participà narrant una història ben divertida que ens va sorprendre i divertir a tots.

La Sra. Marta Bellón Educadora Social de la Residència adreçà unes paraules de cloenda i ens convidà a gaudir d’esmorzar al jardí i així mentrestant en una jornada molt agradable, uns i altres gaudien de la trobada.

El dia continuava amb altres activitats a les escoles i els instituts!
En aquesta edició agraïm la participació de les poetesses Maite Bravo, Anabel Sáiz i Isabel Sánchez que han portat la seva poesia a les escoles, i així nens i nenes s’han apropat a autèntiques poetesses, cosa que ha despertat el seu interès per la creació i els ha permès esbrinar com funciona això de la inspiració i com es gesta un poema... Qui sap, potser hem desvetllat futurs poetes i poetesses!

Aquesta és la notícia al TAC12:

http://tac12.tv/vila-seca/arxiu-vila-seca/item/2980-vila-seca-celebra-el-dia-mundial-de-la-poesia

 

 

P.E.E. de VILA-SECA: iniciativa educativa compartida entre el
Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Vila-seca

Copyright © 2019 Ajuntament de Vila-seca  |  Desenvolupat per La Tecla