PEE Vila-Seca
    home qui som? avís legal contactar mapa web
Ajuntament Vila-Seca Generalitat de Catalunya
 
identifica't
usuari:
contrasenya:
Recordar
Dissabte, 23 de març de 2019 | Actualitzat 20-03-2019

Inici > Notícies  >  III Congrés "Aprenem i compartim"

 
III Congrés "Aprenem i compartim"
15-04-2017  |  Font:  Xarxa intercentres
Abans d’anar-se’n de vacances els alumnes de 5è de Primària van fer molt bona feina, ja que van participar en la tercera edició del Congrés “Aprenem i compartim”. En aquesta ocasió va ser l’Escola Sant Bernat Calvó la que acollí l’activitat, posant a disposició els espais i els recursos necessaris, així com una molt bona predisposició, ajustant el ritme habitual de l’escola a l’activitat, en la qual participaren gairebé 300 alumnes, acompanyats pels seus mestres. Tots ells es desplaçaren des de les seves respectives escoles; cosa que per als que estan situats més lluny, els va suposar una bona caminada; mentre que des de l’Escola Cal·lípolis i l’Escola La Plana, el dia també començava més aviat, per poder arribar a l’hora amb l’autobús.

El congrés permet visualitzar en un matí, l’esforç en la preparació i assajos que durant força temps porten a terme de manera interna en cada una de les escoles, l’alumnat i els docents. Traspassar l’àmbit que els és propi sempre comporta un treball afegit, ja que en aquesta ocasió han d’actuar per a un públic més ampli i divers, cosa que sempre imposa.

En el desenvolupament del congrés funcionen simultàniament 4 espais, amb dos grups de ponents de dues escoles diferents. Els alumnes espectadors poden arribar a escoltar 4 ponències. I és que en un congrés no es pot veure tot!

L’alumnat es divideix en dues franges horàries i només coincideixen tots, en l’espai de temps central que s’aprofita per gaudir de pati i de les intervencions per part de la directora de l’escola, la Sra. Laura Chamorro i de la inspectora d’Ensenyament, la Sra. Olga Fernández. Ambdues aprofitaren l’ocasió per valorar el treball portat a terme per part de tots els participants, pel que fa a la preparació i organització d’una de les activitats mes representativa del nostre Pla Educatiu d’Entorn. Es donà la benvinguda a l’Escola La Canaleta, ja que per primera vegada compta amb alumnat de 5è de Primària i per tant també ha estat la primera vegada que ha pogut participar en l’activitat. En aquesta ocasió no ens va poder acompanyar la regidora d’Ensenyament, la Sra. Manuela Moya, per la coincidència horària d’una inauguració molt mediàtica, la del Ferrari Land de Port Aventura!

Els temes tractats per les diferents escoles i l’alumnat ponent foren aquests:

“El fons marí” amb Pablo Periz, Saúl Fuentes, Sílvia Faro i Elías El Amrani, de l’Escola Sant Bernat.

“El consumisme” amb Emma Ramon, Nur Ortega, Dídac Carril, Alejandro Abad i Daniel Rivas / Manuel Domínguez, Jana Delgado, Daniela Zafra, Judit Pérez i Rubén Fonts, de l’Escola La Canaleta.

“Països del món, II” amb Ariadna Bailén, Lucía Molero, Nisrine Jannan i Elías Rodríguez de l’Escola Torroja i Miret.

“La salut” amb Marta Purqueras, Ian Sampedro, Gemma Pacheco, Biel Barrullas i Ariadna Navarro de l’Escola Mestral.

“L’Univers” amb Claudia Fernández, Paola García, Malena Pineda Olaso, Ariadna Rodríguez i Lucía Piña de l’Escola Cal·lípolis.

“Països del món, I” amb Naomi Coman, Federico Henriques, Lara Iruela i Andrea Andrés de l’Escola Torroja i Miret.

“El circ” amb Samara Camacho, Miguel Ángel Almansa, Izan López, Áxel Carvajal / Judit Fusté, Samira Afkir i Ivan González / Francisco Díaz, Azahara Díaz, Antonio García / Aina Almansa, Estela Vera i Enric Besó de l’Escola La Plana.

“El medi ambient” amb Lucía Angulo, Iván Cerezuela, Lucía González i Víctor Sánchez / Marc Roig, Alba Montero, Juan Francisco Campallo i Lucía Hidalgo de l’Escola Miramar.

Felicitacions per la bona feina i el nostre agraïment a l’Escola Sant Bernat, amfitriona d'aquesta tercera edició del congrés!

Podeu veure la notícia que ha publicat el diari Més Vila-seca, núm. 60:
http://www.diarimes.com/pags/edicio_paper/mes_vila_seca_num_60.html

 

 

P.E.E. de VILA-SECA: iniciativa educativa compartida entre el
Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Vila-seca

Copyright © 2019 Ajuntament de Vila-seca  |  Desenvolupat per La Tecla