PEE Vila-Seca
    home qui som? avís legal contactar mapa web
Ajuntament Vila-Seca Generalitat de Catalunya
 
identifica't
usuari:
contrasenya:
Recordar
Dilluns, 21 de maig de 2018 | Actualitzat 11-05-2018

Inici > Notícies  >  MIRANT AL MAR: CAMERATA XXI

 
MIRANT AL MAR: CAMERATA XXI
19-02-2017  |  Font:  
Aquest diumenge hem pogut gaudir d’un concert en família, organitzat des de la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament i el Conservatori Professional de Música, formant part de la programació del Pla Educatiu d’Entorn.

El Sr. Josep Solórzano director del Conservatori i la Sra. Manuela Moya, regidora d’Ensenyament, s’ocuparen de la presentació de l’acte, ocasió que serví per posar en valor les tasques que durant 40 anys s’han portat a terme al municipi, en favor de la música i el seu ensenyament, que avui en dia compta amb ensenyaments superiors. Com destacà la regidora, aquests concerts brinden l’oportunitat de donar a conèixer “la casa de la música” a Vila-seca i apropar aquest art a l’entorn familiar i si és possible també, per desvetllar nous talents!

En un auditori totalment ple, amb un públic molt divers, també hi podíem trobar regidors i regidores de l’Ajuntament, la inspectora del Departament d’Ensenyament, representants de les direccions dels centres educatius i de les AMPA disposats a gaudir d’un matí musical.

“Camerata XXI”, secció de cordes de l’orquestra “Camerata XXI”, amb David Puertas com a narrador ens oferí “Mirant al mar”. El concert resultà molt pedagògic i fomentà la participació del públic, tant dels petits, com dels més grans, en un ambient molt distès.

En primer lloc ens presentaren els instruments de corda, des del més gran, fins al més petit: contrabaix, violoncel, viola i violins. Ara també sabem que de violins sempre n’hi ha més, a les orquestres, perquè sonen més fluix, però també acostumen a ser molt protagonistes. Coneixem també algunes coses més, dels artistes i d’allò que els inspirava: Eduard Toldrà, Isaac Albéniz, Enric Granados, Pau Casals.

Ens ensenyaren a cantar una havanera, la cançó més marinera, molt particular i també com una cançó es pot convertir en una havanera. “Puff, el drac màgic” de Leonard Lipton serví per fer aquest experiment, en el qual participaren la majoria dels assistents.

Per a Xavier Montsalvatge el mar també fou una font d’inspiració que el portà a fer la seva havanera “Portal de l’Havana” i un altra mirada del mar des de Sant Salvador, a El Vendrell, inspiraria la sardana “Sant Martí de Canigó” de Pau Casals, la darrera peça que s’interpretà i en la qual nens i nenes van poder pujar a l’escenari, acompanyant als músics en una gran rotllana. I com a comiat, de nou “Puff, el drac màgic” que vivia al fons del mar, però sol s’avorria molt i sortia a jugar... Nosaltres també hem anat sortint, però ben contents i amb ganes de repetir l’experiència!

 

 

P.E.E. de VILA-SECA: iniciativa educativa compartida entre el
Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Vila-seca

Copyright © 2018 Ajuntament de Vila-seca  |  Desenvolupat per La Tecla