PEE Vila-Seca
    home qui som? avís legal contactar mapa web
Ajuntament Vila-Seca Generalitat de Catalunya
 
identifica't
usuari:
contrasenya:
Recordar
Dissabte, 30 de maig de 2020 | Actualitzat 12-12-2019

Inici > Notícies  >  PROGRAMA DE LECTURA D'ESTIU. Presentacions

 
PROGRAMA DE LECTURA D'ESTIU. Presentacions
27-05-2011  |  Font:  Biblioteca de Vila-seca
El Programa és una proposta de promoció de la lectura adreçada a infants i joves de 8 a 13 anys que té un eix temàtic, com a fil conductor. Es duu a terme coincidint amb el període de vacances escolars, entre els mesos de juny i setembre.

La dinàmica consisteix a animar-los a llegir fent-los partícips d’un grup: “ El clan dels...“ que es tria cada estiu tenint en compte les preferències i interessos dels joves lectors. Els temes que hem anat proposant han estat: El clan dels viatgers, dels exploradors de l’espai, dels guardians d’Auryn, dels pirates...

Enguany la temàtica del programa esta dedicada a la literatura de terror i als seus personatges més emblemàtics: fantasmes, vampirs, homes llop i tota mena d’éssers estranys i fascinants que habiten escenaris inquietants i tenebrosos.

A partir del tema triat s'ha preparat una selecció bibliogràfica per edats que estarà disponible per al préstec en un espai destacat de la sala de lectura infantil. Per animar-los a participar els oferim:

- Una selecció d’obres de ficció i de coneixements que inclou els clàssics i les darreres novetats i obres premiades.

- Un Club de Lectura d’Estiu per a què els joves aprenguin a compartir les lectures i a obrir-se al debat i al diàleg afavorint, d’aquesta manera, un apropament més crític a la lectura.....

- Una butlleta amb un disseny atractiu que a banda de les lectures recomanades, inclou un espai per opinar sobre el llibre que s’ha llegit.
Aquesta butlleta es diposita en un contenidor dissenyat també especialment per al Programa i els permet participar en un sorteig de diversos premis que es fa quan es tanca el Programa.

- Paral·lelament es duran a terme activitats relacionades amb el tema proposat: bookcrossing, lectures, etc...

En acabar l’estiu es farà l’acte de lliurament de premis, a partir del sorteig de les butlletes dipositades. A banda d’un lot de llibres s’obsequia amb algun regal atractiu per a aquesta edat.

Premis:
Premi per sorteig de totes les butlletes dipositades (Càmera de vídeo + lot de llibres)
Premi al millor lector (Lot de llibres)
Premi al millor comentari (Lot de llibres)
Premi a l’escola amb més alumnes que han participat.

Agenda:
Presentacions del Programa a l'alumnat de totes les escoles els dimarts 31 de maig i 7 de juny i els dijous 2 i 9 de juny.
Sessions del Club de Lectura: 30 de juny, 22 de juliol i 30 d'agost.

 

 

P.E.E. de VILA-SECA: iniciativa educativa compartida entre el
Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Vila-seca

Copyright © 2020 Ajuntament de Vila-seca  |  Desenvolupat per La Tecla