PEE Vila-Seca
    home qui som? avís legal contactar mapa web
Ajuntament Vila-Seca Generalitat de Catalunya
 
identifica't
usuari:
contrasenya:
Recordar
Dimecres, 19 de desembre de 2018 | Actualitzat 11-05-2018

Inici > Notícies  >  XXI Jornades Culturals a l’Escola Mestral: ENS AGRADA L’ESPORT

 
XXI Jornades Culturals a l’Escola Mestral: ENS AGRADA L’ESPORT
24-02-2017  |  Font:  
L’Escola Mestral ha celebrat aquesta setmana la XXI edició de les seves Jornades Culturals, en aquesta ocasió dedicades a l’esport.

L’acte inaugural l’inicià la directora de l’escola, la Sra. M. Carme Escoda, la qual després de les presentacions de les personalitats convidades i d’una breu explicació per referir-se a la trajectòria i importància de la celebració d’aquestes jornades, cedí la paraula al convidat d’excepció: el Sr. Josep Poblet, l’alcalde del municipi, el qual va estar acompanyat per la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament, la inspectora del Departament d’Ensenyament, les directores de les escoles i instituts de Vila-seca, representants de l’AMPA, antics mestres de l’escola, representants dels Serveis Educatius i de Llars d’Infants.

En la seva intervenció el Sr. Poblet destacà la importància dels valors associats a l’esport i el paper de les famílies i la comunitat educativa, en la formació dels nens i de les nenes. L’ocasió permetia visualitzar aquesta xarxa educativa que va més enllà, de cada escola particular i on cada qual té un paper a fer. En aquest sentit va fer referència a alguna de les activitats recents que s’han portat a terme des del Pla Educatiu d’Entorn, per tal d’incentivar la participació de les famílies del municipi i d’aquesta manera anar construint un projecte educatiu compartit.

El Sr. Poblet remarcà la importància de la formació, l’experiència, els valors i els sentiments que es viuen durant l’escolarització, ja que són els que ajuden a créixer. Les jornades culturals sempre aporten un vessant lúdic i participatiu molt valorat per l’alumnat i les seves famílies, on el professorat hi inverteix esforços i il·lusió, per superar-se en cada edició.

La Maria Martí Álvarez s’ocupà de la xerrada vinculada amb la temàtica d’aquest any, com a antiga alumna i també esportista, en concret cinturó marró de karate. Amb un to molt proper, explicà les seves reflexions personals en relació a allò que l’esport li havia aportat. Ha après que per aconseguir uns objectius, cal esforçar-se i dedicar-hi temps, cosa que també passa amb els estudis; d’altra banda l’esport li ha donat autoconfiança i seguretat. I considerant que sempre no es pot guanyar, també ha anat aprenent a ser tolerant amb la frustració.

Després de les intervencions, alumnes, famílies i convidats van passar una estona ben divertida amb les actuacions de l’alumnat de P5, de 2n, de 4t i de 6è. Ens oferiren la coreografia de la cançó “M’agrada l’esport”, una desfilada de esportistes representants de moltes de les disciplines esportives, cosa que ens recordà les cerimònies dels Jocs Olímpics, diferents gags relacionats amb l’atletime, de manera que tots els esports quedaren representats, fins i tot la natació sincronitzada que va resultar molt original!... Penseu que no hi havia cap piscina!

I per acabar una coreografia que convidava a la participació de tots els assistents. A l’Escola Mestral començava el carnaval i la festa! Felicitacions!

 

 

P.E.E. de VILA-SECA: iniciativa educativa compartida entre el
Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Vila-seca

Copyright © 2018 Ajuntament de Vila-seca  |  Desenvolupat per La Tecla